Friday, August 14, 2009

Cerita fasal Urut.

Ari ni lepas bangun pagi badan terasa sakit dekat belakang. Nak urut kaki lagi macam ari tu takut terlolong pulak. So dari semalam lagi dok cari tukang urut. Cuba la nak pergi urut dekat Thai massage kat Al Sadd. Sampai-sampai aje dia kat tak cukup masa nak urut fasal kedai dah nak tutup. Hai serik dah nak pergi situ. Dah tiga kali pergi tapi sampai la tak dapat di urut. So bila cari dalam Qatar Livingada juga la orang India, Afganistan yang jadi tukang urut. Siap boleh datang rumah lagi. Tapi fikir-fikir seriau pulak. Tak tau style dia org urut cam ne. Takut di uli badan aku macam dia uli roti kegemaran dia org.. Roti Nan.

So pagi tadi aku suruhla clean rumah, Rupen namanya tolong urut bahu belakang. Hmm boleh la tapi style urut memang macam uli roti. Tapi lepas dia urut masih sakit lagi. Dalam fikiran nak aje advertise kat Qatar Living tulis "Wanted Male Masseur from Malaysia or Indonesia"... Nak di jadikan sebab lepas solat Jumaat, kawan I pakar bekam Dr Abu Bakar atau I panggil di Burn called dia kata kalau nak urut ada orang Indonesia yang pandai urut. Sesungguhnya Allah maha kaya dan mendengar rintihan hamba-hambanya.. Alhamdulillah.

Memutar juga mencari rumah Sopian tu. Akhirnya kami suruh dia tunggu di tepi jalan ke Wakra. Di rumah aku pun suruh dia urut. alhamdulillah lepas dia urut baru terasa lega. Syukur ke hadrat allah. Gini la kalau dulu di rantauan. Kena banyak sabar... Kadang-kadang fikir kalau boleh tahan nak aje tahan tunggu sampai balik Malaysia.. tapi nak buat cam ne dah tak tahan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com