Wednesday, December 31, 2008

Children's Expression - CE


Happy New Year. As mentioned last month and also last year, the theme for the first quarter of this year is Fact of Life Children's Expression. So if you out there have pictures of children with different expression do send it to me and I will publish it in my blog. Please send me at least 3 pictures and as usual towards the end I will get the public to vote for the best picture and facial expression. The price will be announced later. So what are you waiting for, start sending the pictures of your childrens, nephews & nieces, and friends to my email mhaj_2000@yahoo.com.

Happy New Year


Wish all of you A Happy New Year to all my friends and families...

Tuesday, December 30, 2008

New Laptop and how to get your Gmail email in your Outlook

I just received a new laptop from my office. There are a few things I need to set up including getting my gmail email through my outlook on the new laptop. To do that just follow the instructions in the link and everything.

Congratulation Helenna

Just got the news from my brother, her daughter Helena got 8As in her PMR. Hope this will be the source of inspiration to all my daughters. Congratulation Helenna....

Sunday, December 28, 2008

Amalan Akhir dan Awal Tahun

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata:

"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"
Berikut adalah Doa Akhir Tahun


Doa Awal Tahun di baca 3 kali selepas magrib pada malam satu Muharram. sesiap yang membaca doa ini, syaitan berkata:

"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".

Berikut adalah Doa Awal Tahun



Friday, December 26, 2008

Man Behind Burj Dubai 18 December 2008 Article









A few weeks back I wrote an article about Shahrom in my blog and surprisingly when I came back to Malaysia on 18 December 2008 there was an article about his involvement in the Bruj Dubai featured in the Kosmo and Utusan. Well NST and STAR don't want to write about him and the next feature? No problem, you can contact me if you don't know how to contact him. We are close acquaintence... as long as you sponsor my trip from Doha to Dubai and I be the pak pacak on the picture featuring him....

These are some of the paper articles from Kosmo and Utusan...

Lunch @ Thai Chi Villagio



Thought of treating myself on Christmas Day. It is not a public holiday in Qatar but since Thursday is half day for us, I decided to go to Villagio and my first destination was the restaurant as I was starving. I choose Singapore Fried Noodle, Fresh Mango Juice and Plain Water. It costed me QR 53... maybe the same price at Madam Kwan.

Villagio Shopping Mall



At first I thought the Mall at City Centre @ West Bay was the one and only Mall in Doha but I was wrong there is another mall which is even bigger which is Villagio. I guess there are still a lot of places I still haven't explored here.

The Mall has the similar concept as the one in Dubai Mall with painted ceiling portraying the sky. High end stores and also carefourr are among the attractions there. Ample car parking space and located next to the Asian Games Torch.

This is another must visit place for Malaysian visiting Doha. Siapkan duit aje la......




New Green Machine - Which will be next?



Another species of a green specimen. I was at Villagio Shopping Mall ,Doha and I saw this stunning Green Lamborgini. First time I saw this car was on Donald Thrump's TV show "The Apprentice". May be I can't afford to have the car but at least I still can afford the colour. as what I did previously on my Waja. So which are my other vehicles in my collection that gonna turn to this green? My NAZA Ria?

Orang buat ketupat saya dapat Pahala


Baru-baru saya di beritahu mengenai sesaorang yang tak de kerja lain melainkan mengata saya dari belakang... buat apa lagi kalau bukan buat ketupat. Apa saya buat ada aje yang tak betul la, cara saya salah lah dan macam-macam lagi. Entah kadang saya heran dan pelik juga kerana saya tak pernah ganggu hidup dia. Dalam saya yang buat hal sendiri dengan keluarga sendiri pun di hinggapi virus ketupat tu.

To me I don't care. Dia buat ketupat I dapat pahala. Lagi pun bukan dia yang bagi saya makan anak beranak. Kalau I dan keluarga susah kami sendiri yang tanggung selama ini... bukan ada dia nak datang membantu atau bertanya khabar. Memanglah I am not a perfect person but what I did is for the best I can do and provide segala keperluan for my family as they are my responsibility. In fact kerja sampai di Qatar ini pun untuk mereka. Tapi kenapa masih ada orang yang sakit hati macam itu???

To me if you are man enough face me!, say right to my face what I did was wrong so that I can improve instead of talking behind my back. Patut la nabi pernah bersabda mengumpat itu seumpama memakan daging saudara sendiri. My advice tengok diri sendiri dan cermin la diri sendiri dulu sebelum ingin mengritik orang lain...

Kadang-kadang benda macam ni is very distrubing to me.. Tak itu juga di namakan kehidupan???

I Will Always Love You

Tuesday, December 23, 2008

I am back to Normal

After 3 days of fever I finally recovered this morning alhamdulillah. With blessing of Allah and asbab or Medicine I am back to normal. It is really not easy to manage all the things by yourself especially when you are sick...

In fact the pack of maggie pooridge bought from Malaysia has boost my appetite last night instead of the curry stuff. Itulah kehidupan... Terima kasih atas doa dari sahabat-sahabat serta sanak saudara. Moga allah membalas jasa anda semua.


Monday, December 22, 2008

Demam

Selepas mengagahi diri untuk berkerja hingga tengah hari saya akhirnya akur dengan keupayaan badan dan pergi ke klinik. Mujurlah klinik tu buka. Mula-mula mendaftar dah kena bayar QR 100 dalam fikiran mahalnya kalau di Malaysia kalau demam ni the most RM30. Tak lah, selepas di perkisa saya pergila mengambil ubat. Rupanya harga ubat lain QR 247. Wah Lebih 10 kali ganda dari caj di Malaysia. Ianya harga di sini semuanya mahal pulak tu. Mungkin sebab itu la. Sampai saja di hotel, tak terkira sakit nya dan terus tidur sampai la ke pagi. Moga saya pulih seperti sediakala. Doakan untuk saya ye...

Sunday, December 21, 2008

Jual Printer


Bulan lepas saya belilah printer baru, HP C4383. Nampak cantik dan complete, 3 in 1 la katakan. Tapi kelemahan saya ialah bila nak install. Bila install keluar error message dan lagi photo qualitynya kureng hany sesuai untuk printing biasa dan bukan untuk photography, hai lomah den di buat nya. Kerana malas nak fikir2 saya pun advertise kat Qatar Living dan dapat 2 call. First call surprising ly orang Malaysia yang kerja dengan Qatar Airways dan yang kedua nama dia Mohamad tinggal di Airport. Mohamad sanggup nak pergi ambil printer tu jam tu juga. Tapi kerana dah janji dengan first buyer terpaksala tepati janji.

Tapi yang memeningkan dia tak tau nak bagi direction tempat pertemuan tu... Hai memusing la juga, mujur ada Sofi dapat membantu dan bertanya orang. Ini la rasanya kena beli nagivator juga. Akhirnya berjumpa la dengan pembeli dan sempat bersembang. Rupanya dia berasal dari Kelantan dan telah tinggal di Qatar selama 8 bulan. Hai dapat juga jumpa warga Malaysia di perantuan ni..

Saturday, December 20, 2008

Kurang sihat

Semalam badan ni rasa tak sedap aje sambil sakit-sakit belakang. Jadi pergila jumpa tukang urut yang bekamkan saya dulu. Dia kata dia tak expert dalam mengurut kerana dia pakar bekam tapi saya kata tak kesah la fasal dah tak tahan sangat. Mungkin di sebabkan perubahan cuaca yang ketara. Sekarang ni sejuk betul rasanya dalam 10 deg C. Semalam lepas urut terus telan panadol dan tidur. Pagi ni pergi gak kerja fasal kerja kat office je bukan kat site.

Itulah kalau duduk sendiri di perantauan kena cekal terutama bila sakit2 begini. But I know I am going to be OK. Lagi pun hari ni half day dan saya tak nak manja kan diri ini... Kalau kat Malaysia tu dapat treatment macam VIP. Makanan di hidang di katil.... tapi kat sini kenala gagahkan diri. Itu la kehidupan.

So bagi yang bercita-cita nak kesini fikirkan la masak-masak. Boleh ke hadapi semuanya ini. Bukan apa itu sebagai nasihat dan pembakar semangat.

OKlah hari ni half day, ingat petang nanti kalau ok nak pergi cari thermal wear to keep myself warm masa winter ni....

Thursday, December 18, 2008

Fireworks on Qatar National Day

Fireworks on Qatar National Day is an opportunity for me to capture the Fireworks on my Nikon D80. I have never been successful in capturing the perfect picture on fireworks eversince I bought Nikon D80. I guess I have mastered the camera enough. I do really need to know the techniques. This time it wasn't that bad I guess. Any advice from fellow photographers and which do you think is the best shot?

No. 1

No.2

No.3

No. 4

No. 5

No. 6

No. 7

No. 8

No. 9

No. 10

No. 11

No. 12

No. 13

No. 14

No. 15

No. 16

No. 17

No. 18

No. 19

No. 20

No. 21

No. 22

No. 23

No. 24

No. 25

Qatar National Day

18 December 2008 is Qatar National Day. It a relatively new holiday in Qatar, first celebrated in 2007. National Day or Founders day is not the independence day.

The event started with Camel Parade, Army Parade, Military Showcase, Air and Boat Shows.














Dent and I decided to watch the parade @ Corniche. We had a good winter morning walk along Corniche to VIP stage to watch the parade, the air and boat show. It started at 9.30 and ended about 11.30 am.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com