Thursday, May 28, 2009

Calling Thames Polytechnic Stude and My Woolwich Friends

I received a chat message from a lady name Lia two days ago... For once I thought orang nak mengorat la... Hehe.. Rupanya she was my old university mate in Thames Polytechnic and she wanted to reunite all the student of Thames Polytechnic. Within a day we had a few responses to those we haven't met or heard of for more than 20 years...See how young are we... We were just like family before in the little Kampung name Woolwich Arsnel. Hmm Tak lak ambil gambar kat station keretapi kalau tak boleh post kat blog ni...

It is good to hear from Shahar, Shamsuria, Leha, Masnoor and what about the rest come and join us. I dedicate this song for all of us...That what Friends Are For




Another songs during my childhood days, That's What Friends Are For... Special dedication to all my friends all over the world... for being a True Friend to me no matter who I am and where I am... Thank You for being my Friend...

What Friends Are You

And I
Never thought I'd feel this way
And as far as I'm concerned I'm glad I got the chance to say
That I do believe I love you

And if I should ever go away
Well then close your eyes and try to feel the way we do today
And than if you can't remember.....


Chorus
Keep smilin'
Keep shinin'

Knowin' you can always count on me
for sure
that's what friends are for

In good times
And bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for

Verse 2
Well you came and open me
And now there's so much more I see
And so by the way I thank you....


Ohhh and then
For the times when we're apart
Well just close your eyes and know
These words are comming from my heart
And then if you can't remember....Ohhhhh


(Repeat chorus 3x)

Tuesday, May 26, 2009

All I Have To Do is Dream - Victoria and Andy

Happy Ivory Anniversary

Fourteen years back on this very day was the day when I got married. I don't really know what to expect back then and what I was getting into. Everything went smoothly for the majlis from start till the end. It was one kind of experience and I remembered that was the day when I smile and laugh most till my cheeks were so tight.

I felt for once like a film star being photographed and had to pose. It was fun and exciting. No wonder they call "Raja Sehari" or A King for A Day.

























Since we are now very far apart, I like to commemorate this special day in a different way by remembering the sweet moment of our life together.. I want to wish you My Beloved Wife Happy Anniversay .....

p/s Anak-anak Daddy tak de nak wish apa-apa ke?

Monday, May 25, 2009

A Big Presentation.....

Hari ni saya jadi macam bidang terjun...kerja orang lain, orang lain yang kena buat. Kerja yang Konsultant patut buat saya pulak yang kena buat. Tapi saya tak kesah orang tak nak buat saya lagi suka buat.... supaya saya dapat pengalaman... bukannya senang nak dapat pengalaman sebegini.

Kami di beritau minggu lepas yang pihak majlis tempatan Doha tempat projek baru saya tu telah menjemput Klien kami untuk hadir untuk berbincang mengenai cadangan projek kami tu. Sebelum ini Klien kami telah menyuarakan hasrat untuk menangguhkan kerja untuk projek kami tu... Hmmm kalau projek tak jalan... hmm tahu2 aja la fulus....

Tapi saya tak kesah, kita nak pengalamaan dan buat aje kerja dengan ikhlas. Kadang-kadang bila kita buat kerja dengan ikhlas ... tak kesah dah apa nak jadi so kalau cakap pun selamba dan relax aje. Boss saya pula lepas tangan fasal tak puas hati disebabkan beberapa isu dengan Klien tersebut. Jadi sayala jadi wakil untuk syarikat saya.

Saya telah menyuruh konsultant projek tu buat presentation tapi di saat akhir dia tarik diri memandangkan crowd lebih dari 30 orang..seriau dan gambra agaknya, maklumla kesemua mereka itu adalah orang atasan Majlis Tempatan tersebut yang terdiri dari Qatari dan Expat. So saya buat biasa ajela bila buat presentation tu. Maklumlah dah banyak kali buat presentation masa kat Malaysia dulu. Semasa saya membuat presentation, semua mata tertumpu kepada saya. I know for sure my client was happy with me. The only thing I hope and want is for the project to commence. Anyway the choice is theirs. They own the land and they have the money. But as for me, it gives me a feeling of satifcation as least the people know me and know who I am. Kasi la naik sikit bangsa Malaysia... jangan kita asyik di jajah aje. Agar kita ni setanding dengan bangsa bertamaddun yang pandangan kita juga di ambil kira... Itu la cerita my Big Presentation.....

Dance with my Father - Luther Vandross

Saturday, May 23, 2009

My vocal Lesson

At last I attended my first vocal lesson; learning how to breath correctly and do some breathing exercise. Surpisingly when I tried to sing, she said I have an nice voice. Hai siapalah nak angkat bakul sendiri kan...

The lesson was good and it was very clear. The only thing I hope my Singing Academy will last and I have the courage to continue until I master the art of singing.


Sorry for the poor video.. I was using my mobile to record the lesson so faham-faham aje la kan.

Monday, May 18, 2009

Abs atau perut

A friend of mine asked me yesterday that I don't write much articles on Qatar. Well I guess I have written enouhg for people to have a general idea about Qatar. Maybe now I start writing about the life and people living in Qatar. Like I said one probably can cover the whole Qatar within a week or Doha in a day or two; not as big as KL. You can reach almost anywhere within 15-30 minutes with no traffic jam...

Let talk about people and talk about Abs. I am surprise eversince I am here I am putting on weight and now 81 kg. I used to have an ideal weight of 75 kg maintain for years considering my a height of 176 cm. What went wrong? I hardly cook at home. I usually have toast for breakfast. Sandwich and rice for lunch and fruits for dinner. I am cautiously watching my diet and go to gym almost everyday to get a lean 6 packs body. I even put up a poster of 6 Packer to inspire me. Will I achieve it? We will see on my journey to be a 6 packer....

But here most of them especially mens, do not bother how they look. Some of them are proud to have a nice hump in their tummy for signs of posperity. Some may look like 1-2 month prenancy and some could even go to 6 to 9 months. I guess it is the food here and the portion of the food.

Just look at the recent even at our office celebrating our big boss birthday... the food.. and the belly.. mind included. I am becoming one of them!.... Oh god.. I need to work out more.... and see if my goal is achievable...







Thursday, May 14, 2009

Maybank Internet Banking - website palsu

Saya terima email dari... Maybank2u yang menyuruh untuk menukar password tetapi itu adalah palsu. Jika anda menerima email dari yang serupa maka jangan panik dan jangan buat apa-apa kerana itu semua adalah penipuan untuk mendapatkan username dan password anda. Jika anda pergi terus ke website yang di linkkan dalam email tersebut; ia akan membawa anda ke satu website yang nampak serupa dengan website Maybank tapi ianya adalah website palsu yang hanya ingin mencuri data dan mencuri wang simpanan anda. Jadi berhati-hatilah. Hai kenapa la manusia ni suka hidup cara menipu macam ni. Kalau di Doha; orang yang menipu macam ni patut di asingkan dalam jel supaya aman dan selamat dunia ni. Saya dengar ada orang Malaysia yang di penjarakan di sini kerana menipu credit card. Tapi sedihnya kebijaksaan orang ni di gunakan pada tempat yang salah. Moga Allah menyelamatkan kita daya tipu daya orang-orang sebegini. Amin.






Kenapa saya mengatakan ianya palsu?

1) kerana di email tak de kepala singa yang biasanya tertera pada setiap website maybank.
2) Bila anda click Maybank2u seperti dalam email ia membawa anda ke lama web maybank palsu ini http://0x41ca0e68/0/?https://www.maybank2u.com.my/mbb/m2u/common/M2ULogin.do?action=Login/ dan bukan laman sebenar Maybank iaitu www.maybank2u.com.my.


Monday, May 11, 2009

Fadilat Surah Yassin

RASULULLAH s.a.w telah bersabda yang bermaksud:
"Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan", iaitu:
1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.
2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.
3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.
4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.
5. Jika terpenjara akan dibebaskan.
6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.
7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.
8. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya.
9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.
10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.
11. Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin.
Sesiapa membaca surah Yassin,nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.
12. Sabda Rasulullah s.a.w lagi, "Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat berbaris bersama Malaikat Maut.
Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan turut menyembahyangkan jenazahnya".
13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa minuman untuknya.
Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak merasa sakit ketika nyawanya diambil.

14. Rasulullah s.a.w bersabda selanjutnya: "Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka, Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini, dia adalah orang-orang yang munafik.

Saturday, May 9, 2009

Selamat Hari Ibu












Untuk semua ibu-ibu di luar sana saya ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu khas kepada Bonda tersayang Bonda Aishah, Bonda Jaliah dan Ibu kepada anak-anak saya Isteri Tersayang... Moga Allah saja dapat membalas jasa-jasa kamu mendidik kami serta anak-anak kami menjadi anak-anak yang soleh serta solehah. Ampunkan dosa-dosa serta ketelanjuran kami dan halalkan makan dan minum kami...

Juga tidak ketinggalan ibu-ibu angkat saya Bonda Semah di Keramat, Bonda Alawiyah di Kampung Baru, Bonda Umi Kalthom di Batu Caves moga-moga allah saja yang dapat membalas jasa-jasa kamu yang telah melayan serta menasihati saya di sepanjang perjalanan hidup saya seperti anak-anak sendiri sehingga saya berada ke tahap ini. Dan akhir sekali al fatihah untuk bonda angkat saya arwah Ummi yang telah kembali kerahmatuhllah tahun lepas.... Kenangan ku bersama bonda masih tetap segar dalam ingatan anakanda...




Wahai anak-anakku.. hormatilah ibu-ibu kamu, curahkan seluruh kasih sayang kamu kepada mereka di hayat mereka. Janganlah kamu sakiti hati mereka... kerana tanpa mereka siapa la kita... Ingatlah anak-anak ku...agar mendoakan untuk mereka selagi hayat di kandung badan agar kita menjadi anak-anak yang soleh /solehah.. Ingatlah ...Syurga itu berada di bawah telapak kaki ibu...

I love you MOM Muah Muah Muah...

Mr & Mrs Dent


I have known Dent eversince he joined our company and we used to shared our life experiences especially our presence in Doha as single husband. It wasn't easy for us to leave our familyback in our hometown but both of us have plans for a brighter future for our family. He told me his wife was coming over in May and it was a pleasure for me to meet Mrs Dent, a lady that Dent has been talking a lot everytime on our journey to the office. I also like to congratulate both of you for having an instant children and I know both of you have a good heart and may god bless you for what you do.

As requested some sweet memories of both of you at Ezdan...

Friday, May 8, 2009

Abu Dhabi Airport


Ex Office Mate in Abu Dhabi





Meeting Anibal in Abu Dhabi








One of my agenda for the trip to Abu Dhabi was to meet Anibal. He is the Architect for my previous project and we became friends since. Coincidently, he has a meeting for his project and we planned to meet. We met and had lunch at Paradisso Restaurant in Sheraton, Corniche Road. I had Sea Bass and seafood Soup. We went to visit his site after lunch and it is a mixed development project along Corniche with good view overlooking the turquoise colour sea. I wish I could own one.... who knows one day. Insyalah..

After a brief site visit I tried to go to the Emirate Palace Hotel but was denied entry. Felt hopeless we drop by at the beach and I sent him back to his hotel. I then go straight to the airport to go back to Doha...

Oleh-oleh Abu Dhabi


On our way home on Day 1 trip to Abu Dhabi, we drop by at one shopping centre which look just like pertama complex. Since the jubah are different from country to country I decided to buy an Emirati Jubbah. At least I can use for my friday prayer here in Doha. Both the salesmen are friendly. In fact Zaman has been regular to their shop. Both of them are from Iran. And I have forgotten their name.

Mosque in Abu Dhabi














v


Part of my Day 1 tour to Abu Dhabi was visiting one of the biggest mosque in Abu Dhabi. It took 10 years to complete and this is one of the project in Abu Dhabi managed by our company. This mosque is none other than the Grand Mosque Sheikh Zayed. Located on the way to Abu Dhabi airport. I was so huge and reminds me of Taj Mahal. We arrived almost sunset and it was a good time to take pictures at that time. The architecture is awesome and magnificient. It worth the trip looking at the architecture and craftmanships.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com