Thursday, November 29, 2007

My brother hospitalised

Tower Shot


I had the opportunity to had glimpse at the tower on Tuesday just after sunset and found the sky was so clear and I want to share this with you..

Jemputan Kahwin





Semalam saya menghadiri jemputan kahwin di Dewan Perdana Felda. Antara orang kenamaan yang turut hadir ialah Sulatanah Johor. Majlis itu penuh dengan suasana ceria dan gembira dan saya tak lepas peluang untuk mengambil shot untuk koleksi photography saya...

Saturday, November 24, 2007

Eye on Malaysia

















Dah lama teringin nak naik Eye on Malaysia only today berhasil. Mulanya nak pergi buat night photoshoot dengan kawan tapi last minute dia cancel so kenala pergi sendiri dengan isteri... Lihat la sendiri gambar yang di ambil. OK tak?

Monday, November 19, 2007

Cuti Sekolah

Minggu ni bermulala cuti sekolah akhir tahun. Kali ni mem dan anak2 balik kampung sendiri kerana kereta penuh kerana jiran sebelah rumah turut juga ke kampung kami yang sebenarnya bandar.Cuti sekolah ni penuh la jemputan kawin dan majlis doa selamat bagi mereka yang akan menunaikan fardu haji tahun ni.

Kadang kala bile mereka balik kampung terasa sepi pulak tinggal bersendirian. Jadi saya terpaksala menjaga kuching angah yang 4 ekor tu. Hai harum semerbak satu rumah dek bau...nya. Rasanya kena cari juga sangkar untuk letak kan mereka di luar. Okla dah tak de modal nak cerita. Nanti la kalau ade cite sensasi boleh la di nukilkan lagi.

Sunday, November 18, 2007

Visit By Uruguay's President to KLCC




Semasa pembinaan KLCC dulu ramai pengunjung dari serata dunia datang ke KLCC untuk belajar dan melihat sendiri pembinaan menara tertinggi di dunia. Saya pada mulanya 'low profile' dan tak suka untuk menengahkan diri terpaksa menjadi 'guide' dan memberi taklimat bagi pengunjung yang datang. Saya masih ingat lagi kali pertama saya memberi taklimat kepada kumpulan student dari Eropah. Itu pun kerana terpaksa disebabkan pengurus yang selalunya memberi taklimat bercuti. Masa tu degupan jantung saya bergerak pantas.. maklumlah itu kali pertama.

Saya berkata pada diri saya kalau ingin jadi orang yang terbilang, kita mesti mahir memberi ucapan dan taklimat. Sejak saat itu dari telah memberi taklimat kepada banyak kumpulan pelawat dari VVIP, badan2 koperat, dan orang awam dari serata dunia. Saya pernah memberi taklimat dan menjadi pengiring ketua-ketua negara dan kerabat diraja semasa mereka melawat KLCC seperti Prince Albert of Monaco, Sultan Brunei, Prince Edward of England, Kofi Annan dan baru2 ni Perdana Menteri Korea Utara dan Presiden Uruguay.

Melihatkan perwatakan Presiden Uruguay yang melawat KLCC semalam, ianya seorang yang amat simple dan mesra kepada kanak-kanak. I wish satu hari saya menjadi seorang pemimpin yang begitu significant dalam kehidupan orang lain.

Saya sempat curi-curi ambil gambar beliau semasa minum di Malaysia Petroleum Club semalam.

Tuesday, November 13, 2007

Swimming Lesson @ Promenade


I break a record in teaching someone a swimming lesson. He managed to master the act of swimming through an intensive swimming lesson and graduated within 3 days! Congratulation for taking the challenge as a reward I dedicate this song for you...

Finally my dream comes through







Hmm memang dah lama bercita-cita nak pergi ke negeri di Bawah Bayu. Permulaan perjalanan penuh dengan suspens. Will it be an exciting trip? Flight pergi delay sikit tapi sesampai aje di KK, check in di hotel dan terus pergi makan. Hari pertama menjelajah ke bandar KK. Pada malam nya sempat berjumpa kawan lama dan makan malam di Jesselton. Keessokan harinya pergi snorkelling di Manukan Island about 20 mins dari KK. Snorkelling sakan. Exciting but the corals are not that great compared to Tioman but it was fun. Hari seterusnya pula rent a car ke Kinabalu Park. It was a winding and scenic drive. Mujurla ade guide yang sudi menjadi penunjuk arah dan teman berbual. and the final day sempat ke pasar filipina untuk beli oleh2 utk di bawa pulang.

Wednesday, November 7, 2007

Bercuti ke Negeri Di Bawah Bayu

It has been the moment of truth I finally going to Sabah. Hmm at last I ke Sabah bah... Concidently, we have a long leave and I take this opportunity to have a good break. I have been to sabah once before on just a 2 days trip to visit UMS. I really missed the opportunity to go to Mount Kinabalu and the island. Hopefully this is the time of adventure.. So just stay tune and wait for my pictures for this trip.

Unfortunately the at the start of the trip Flight lak delay... Hopefully I wont be long. Mujurla ade wifi jadi ambil la peluang ni untuk update blog..

Anyway nak ucap terima kasih pada semua yang sudi singgah blog saya dan tinggal message anda..

Monday, November 5, 2007

Hobi and Akhbar Kosmo


Di harapkan dengan keluarnya article tentang hobi saya ni dapat memupuk semangat di kalangan generasi muda untuk mempunyai minat atau hobi. Sejak akhir-akhir ini saya dapati semakin kurang di kalangan anak-anak muda yang mempunyai hobi tidak seperti di zaman saya dulu. Atas kesedaran inilah dan mengelakkan ianya dari pupus kami telah menubuhkan FX070707 dan berharap dapat mengumpulkan ahli-ahli yang berminat untuk join persatuan ini. So ape lagi daftar la sekarang....

Saturday, November 3, 2007

A return Visit to UTP



It has been sometime since I last went to UTP. This time around I would like to share some of the good things on the building architecture with my consultant whom are working on my new project. The detailing is something that has been thought through from the drawing board till construction.

After the visit I spend sometime with UTP students, wanting to know how the UTP was conceptualised. It is interesting to note the interest among the students.

Give Away Cat



Cindy gave birth to 4 kittens some months ago and now is the ideal time to give away. Che Not has been eyeing to have one and last week was the moment. Managed to take the pictures as rememberance...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com