Monday, December 31, 2007

Happy New Year 2008

ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes
Happy New Year Graphic Comments

Selamat Tahun Baru 2008

Merenung dan mengimbas kembali tahun 2007 masih banyak lagi azam yang masih belum tercapai dan terlaksana. Tapi alhamdulillah beberapa hasrat telah terlaksana di tahun lepas. Di harapkan tahun 2008 membawa sinar yang lebih cemerlang dari diri, hidup, keluarga, kawan taulan dan masyarakat Malaysia am nya.

Sempena menyambut tahun baru ni saya pun telah menambah beberapa features dalam Blog ni agar ianya lebih interaktif dengan pelawat. Di harapkan mendapat kunjungan dan komen yang memberangsang dari setiap pengunjung laman sana ini.

Di harapkan juga kehadiran saya di dunia dapat memberi munafaat bagi setiap insan di dunia ini dan saya juga ingin berkongsi setiap pengalaman yang saya ada agar negara kita lebih maju di arena antarabangsa.

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2008 untuk Semua.








Sunday, December 30, 2007

Lelaki Ini buat Semua Orang Tersayang - Selamat Menyambut Tahun Baru 2008

Saya amat meminati Anuar Zain dan telah mengikuti pekembangan beliau dari Lagu popular beliau berjodol Kain Pelikat hinggala album terkini Lelaki Ini. Walaupun album ini mendapat kritikan terhangat kerana mengunakan tenaga import di dalam pembikinan album ini, saya tetap menyokong dengan tindakan kamu Anuar kerana ingin membuat suatu perubahan dan pembaharuan di dalam industri musik kita demi memberi sesuatu yang terbaik untuk semua peminat. Walaupun saya amat meminati Anuar, tetapi saya tidak berkesempatan untuk menyaksikan beliau perform live. Sebagai sokongan saya membeli CD dan VCD yang original tau. Salah satu impian saya ialah berjumpa Anuar secara live, have lunch atau dinner bersama-sama dan.... kalau boleh berduet bersama dia hehe... Harapankan impian tu akan menjadi kenyataan suatu hari nanti insyallah. Saya pernah had a close encounter dengan Anuar di Suria KLCC sebanyak 2 kali secara live tapi kerana terlalu excited dan nak control MAcho... tak tegur pun. Lagi pun masa tu dia sedang sibuk membincangkan sesuatu dengan rakan dia dan rasanya masa kurang sesuai... Hai maklumla artis terkenal... So untuk nak memenuhi impian sendiri disini saya nak share lagu lelaki ini ala saya buat tatapan semua... So kalau la Anuar terdengar lagu saya ni jangan la marah kalau feel tu tak sampai dan pitching ke laut.. Almaklumlah saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan. Tu la nak masuk program reality dah terlebih umur... So kalau tak sedap jangan komen... Sorryla masa shooting vedio clip ni pun tak betul orientationnya. Nak rotate tak tau nak buat cam ne... so dengar aje la eh buat dendangan semua buat menyambut tahun baru 2008 khas untuk semua yang orang tersayang...

New RM50 Merdeka 50th Celebration

Dah 50 tahun kita merdeka dan banyak perubahan dalam negara kita dari negara pengeluar getah, bijih timah, minyak kepala sawit ke sebuah negara membangun yang pesat membangun dengan menjadi pengeluar kereta pula. ..

Baru-baru in Bank Negara Malaysia telah mengeluarkan wang kertas RM50 baru pada 26 Disember 2007. Mujurlah sahabat Hatta mengingatkan yang duit tu di keluarkan pada hari tersebut. Sempatlah juga curi masa sekejap pergi beratur dan membelinya. Memandangkan seorang hanya di benarkan beli satu pada satu masa so kenalah beratur berkali-kali kalau nak beli lebih dari satu. Terima Kasih Saiful kerana sanggup beratur untuk menambahkan koleksi saya. Harga di jual ialah RM60 satu set. Jadi bagi mereka yang tak sempat nak pergi beli silala tatapan rekabentuk RM50 baru ini...








Saturday, December 29, 2007

Swimming @ Cyberjaya

Saya memang minat berenang sedari kecil tetapi tak pernah betul2 pandai berenang. Atau dengan istilah lain hanya berendam dari berenang.... sehinggala saya bertemu dengan Shamshear yang mempunyai minat yang sama... Kami pergi ke kolam renang di Bangsar setiap hujung minggu dan kadangkala pada hari sabtu dan juga ahad. Memandangkan tak mampu nak cari guru untuk mengajar berenang, saya belajar berenang dengan melihat orang lain berenang dan saya cuba contohi teknik2 mereka berenang.

Sehinggalah pada satu hari Shamshear sarankan agar saya cuba berenang di tempat yang dalam... memangla pada mula nya fobia dan takut lemas tapi akhirnya di situlah saya mula pandai mengatasi fobia takut lemas dan pandai berenang.

Saya memperolehi satu ketenangan dengan berenang dan sehingga kini saya masih mengunjungi kolam2 renang untuk beriadah... Cita-cita sekarang nak cuba ajar anak-anak belajar berenang...

Baru-baru saya sempat berenang di Cyberjaya, pool yang Ok dan suasan yang menarik... OKlah kalau nak join berenang jom la...




Digital Photgraphy 101 @ FRIM

I received a call last Monday from Abdul Rahman inviting me to join him for photoshoot @ FRIM on Saturday. Since I do not have a formal training on photography, I thought this will be a good opportunity for me to learn something from Sifu on the techniques of photography. Today's lesson is to learn how to use the aperture and the shutter. The results is incredible. Thanks you very much Sifu Abdul Rahman... Here are some of the results. How you enjoy the pictures...



Daun-daun berguguran



Cendawan di sebatang kayu





Pokok Meranti Kepong




Meranti Sarang Punai


Meranti Sarang Punai



Meranti Sarang Punai



Balau Bukit



Ini tak tau apa nama pokoknya


Ni pokok yang sama tapi aperture dan shutter nye bebeza.. Ade perbezaannya?


Another technique with aperture and shutter with a glimpse of sunlight.

Pokok renek hutan




Serangga




Me @ FRIM
Ape macam ade tokoh jadi photographer professional ke?
OK Comment jangan tak comment.


Thursday, December 13, 2007

Aladin @ Istana Budaya




Night view @ Istana Budaya


Another View @ Istana Budaya



How do you like this?



Trees with Green and Blue



The Palace

My wife proposed to watch a Aladin play at Istana Budaya last week. I booked the ticket online and purchased the ticket at Istana Budaya 2 days later. So yesterday we went for the family outing @ Istana Budaya to watch the play. Renowned actress Erma Fatimah and DJ Faizal Ismail was the main cast of the show. The play was fun and entertaining and the children enjoys it. We were not allowed to take and pictures in side so I did some night shots of the building exterior. Enjoy my pictures...

Back to Civilization







It has been a long wait in getting the internet connection since we first moved to Sungai Buaya from Ipoh. We had gone to TM many times to enquire about the fixed line and streamyx and to our dismay, we were told sorry there is no connection and line. TM instead gave us an option of subscribing to CDMA phone. We were delighted hoping to have some light to it. But to our dissatisfaction, the internet connection was so very slow. It took us 1 hr just to do an online banking. I tried to use my phone as a modem but again it was slightly better than CDMA but not good enough. The feeling of us being deprive of the latest cyber technology ended up us in resorting to Cyber Cafe near Kampung Sungai Buaya...

Only mid this year we saw TM was pulling some cables and poles to our township and we waited with full anticipation. Finally last Saturday we received a streamyx connection to our home at last. We browse till we drops and fast asleep. Surprisingly, my children managed to get connected without any assistance. They must have learnt it from school. As for me, I like to share with you some pictures I downloaded from the internet on that day.. One of favourite Bollywood artist Aishyawara Rai for your viewing pleasure...

Thursday, November 29, 2007

My brother hospitalised

Tower Shot


I had the opportunity to had glimpse at the tower on Tuesday just after sunset and found the sky was so clear and I want to share this with you..

Jemputan Kahwin





Semalam saya menghadiri jemputan kahwin di Dewan Perdana Felda. Antara orang kenamaan yang turut hadir ialah Sulatanah Johor. Majlis itu penuh dengan suasana ceria dan gembira dan saya tak lepas peluang untuk mengambil shot untuk koleksi photography saya...

Saturday, November 24, 2007

Eye on Malaysia

















Dah lama teringin nak naik Eye on Malaysia only today berhasil. Mulanya nak pergi buat night photoshoot dengan kawan tapi last minute dia cancel so kenala pergi sendiri dengan isteri... Lihat la sendiri gambar yang di ambil. OK tak?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com