Sunday, January 4, 2009

Kak Uda Naik Kuda




Assalamualaikum Kak Uda, Moga Kak Uda cepat sembuh terutama bila lepas Kak Uda tengok video clip ni. Ingat tak masa Kak Uda naik Kuda di Mini Malaysia dulu tu...

So besok dah nak mula sekolah, moga Kak Uda jumpa ramai kawan baru di sekolah baru and remember if you want others to be nice to you, you have to be nice to others. Daddy tau Kak Uda sukar nak dapat kawan... Ikut aje jejak daddy.. tegur aje sesiapa dengan berkata Hi nama saya Aqis siapa nama awak... As easy as that as easy as ABC and 123. Nanti dalam ramai-ramai kawan Kak Uda tu, mesti ada seorang dua yang serasi di buat teman rapat... Kita tak akan jumpa teman yang betul-betul rapat melainkan kita ramai kawan. Tapi sebaik-baik kawan ialah yang boleh bersama dan membantu kita di masa kita senang dan juga susah. Especially masa kita susah... masa tu la baru kita tau samada dia teman sejati atau teman hanya semasa kita senang dan gembira... Itu la kehidupan anakku... renungkan la dan Daddy doakan Kak Uda cepat sembuh dan tabah menempuh penghidupan baru di sekolah yang baru...

I know it is not easy for you as it is not easy for me to adjust my new life here in Doha. But alhamdulillah after about 3 months here I kind of adjusted with my life here. Just remember to be someone significant to our life we have to do something different from others. Kalau tak tak kan Marco Polo sampai ke negeri Cina dan Alfonso ke Melaka. Jadi sekarang giliran orang Malaysia pula menempah nama di peta dunia. Kelak nanti orang akan kata banguan ni di buat atau di uruskan oleh orang Malaysia. Ingatlah manusia yang terbaik ialah yang boleh memberi munafaat pada orang lain. Renung-renungkanlah... Wassalam


1 comment:

N A Z M I E S K I said...

Semoga Kak Uda Cepat Sembuh.
Tak Sangka dalam Video nie ade orang interview kak Uda...

huhuhu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com