Monday, January 5, 2009

Belajar Arab


Tadi semasa pergi cari kedai alter seluar sempat singgah di Al Fana atau Qatar Islamic Cultural Centre. Salah satu activiti di situ, dia orang ada mengadakan kelas bahasa Arab dengan percuma. Bila lagi kan nak belajar... asyik melopong aje kalau attend meeting fasal consultant kat sini kadang lebih gemar berbahasa Arab dari Bahasa Inggeris. Bila di tegur dia orang kata susah nak express themselves in English.

Harapkan Allah terangkan hati saya ni belajar bahasa Arab dan boleh bertutur dan membaca sekali dengan baik. Bila lagi nak belajar kalau tak di sini kan dah tentu Tanah Arab. Doalah agar usaha saya ni sampai ke penghujungnya jangan nanti belajar separuh jalan pula...atau bak kata Masnoor warm warm chicken drop ata bahasa melayu nya Hangat2 tahi ayam...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com