Tuesday, November 25, 2008

New Hair Cut


Setelah ramai sangat tegur tentang rambut saya akhirnya hari ni saya pergi ke kedai gunting rambut. Sebenarnya memang dah lama nak pergi gunting tapi fobia sikit tengok kedai gunting rambut tu. Fasal terkenang nostalgia silam semasa kecil. Tiap kali balik dari gunting ramai mesti moody dan frust fasal tukang gunting rambut hanya tau gunting satu style iaitu GI atau crew cut. Kadang malu nak tengok muka sendiri lepas pergi gunting.

Selepas dah ada duit sendiri, saya memang perihatin tentang penjagaan rambut dan kalau pergi gunting pun kat Unisex Salon. Tapi di Qatar ni dah sebulan lebih cari Unisex Salon tapi tak jumpa. Yang ada Salon pun bertutup dan tak nampak pun dari luar. Dan ianya hanya khas untuk wanita. So tak de chance la nampaknya. Nak tak nak kena la pergi kedai gunting biasa yang merip sekali kedai gunting india kat Malaysia dari kerusinya.. Hmm itula yang buat fobia...Kerusi tu. Tapi nak buat cam no.. fasal tiap kali YM dgn mem asyik kena tegur aje...sampai my ex staff pun complain kata I ni dah tak urus duduk kat sini..

Jadi untuk itu ku gagahi juga pergi kedai gunting tu... Sebelum gunting siap ambil gambar lagi takut lepas gunting jadi horror.... But the results not bad .. OK la dah la macam dulu. It costs me QR 20 rasanya dia tu ketuk I tu fasal tanya my friend selalunya QR 10 aje. Tak pe la rezeki dia.... Dari nak pergi jalan jauh-jauh, yang ni bawah office je.

So nak tengok fashion baru rambut saya.... O... tunggu dulu... Nanti masa annual dinner di Dubai hari Khamis ni saya posing cukup-cukup....

1 comment:

Abu Ikhlas said...

mat, ko tak nengok ke kedai gunting rambut kat sini dlm blog aku....horror gile......yelah ko kan kelas gitu.....Aku pernah fobia gak dgn kedai mamak ni sebab nafas berbau...jenuh kak aku pujuk masa aku kecik2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com