Wednesday, March 5, 2008

Nostalgia Silam - Kau Selalu di Hati Ernie Johan

Semasa ke Amcorp Mall baru-baru ni, satu perkara yang menarik ialah saya seolah-olah berada di zaman silam. Banyak barang-barang antik yang di perdagangkan termasuklah streka lama yang mengunakan arang. Teringat saya di masa dulu terpaksa bakar arang dulu untuk nak mengosok baju yang terlah berkanji. Maklumlah masa tu tak de elektrik. Dan kamu memang bangun pagi-pagi lagi seawal 5 pagi untuk membuat persiapan ke sekolah...

To my surpise my brother bought a few old CD featuring Ernie Johan, A Ramlie, Jefrydin & the Siglap 5 and Okid Abdullah. He played the songs on our way home and my mind mind suddenly flew back intime. This song 'Kau selalu di Hati' was one of the song and my Mak angkat who lived next door used to five me 5 sen everytime I sang her this song. Tu la yang minat menyanyi agaknya tapi bakat tak di asah. So sama-sama la kita kembali ke zaman silam.. Kau Selalu Di Hati Ernie Johan...




Kau Selalu Di Hati

Kau selalu di hatiku
terpaut di dahan sukma
tiada ku bimbang tiada ku ragu
akan setia janjimu

Bersemi di dalem kalbu
penawar hati nan lara
padamu bintang padamu bulan
saksi yang abadi

Sambutlah tanganku ini
belailah dengan mesra
kasihku hanya untukmu
hingga akhir nanti

Kau selalu di hatiku
bersemi di dalem kalbu
dari semula hingga akhirnya
kasih ku serahkan

6 comments:

N A Z M I E S K I said...

The video is no longer available

Ahmad Al-Hadi said...

Dats why kadi always cal u...Mad Jiwang...hehe

Mohamad said...

Encik Nazmieski, heran ya kerana saya tak de masaalah in playing the video. Mungkin connection Encik Nazmieski kot. As for Al hadi... Hidup kita ni kan penuh dengan hati jiwa dan perasaan.... Kalau tak, tak la kita di namakan manusia. What say you. So how is the election going on. Aku sure tak sabar.. Kadi lagi la kan?

Abu Ikhlas said...

kodi sejak kempen ni tak nampak batang hidung asyik offline aje...hehehe mesti takut aku swing dia lagi...

mat cam ne lagu tu...aja la aku...aku pun dok nostalgia gak ni....

Abu Ikhlas said...

kodi sejak kempen ni tak nampak batang hidung asyik offline aje...hehehe mesti takut aku swing dia lagi...

mat cam ne lagu tu...aja la aku...aku pun dok nostalgia gak ni....

Mohamad said...

Tu la aku pun rasa memang sibuk dia. Tu yg hang tak senang duduk semalam sampai call aku eh. aku tau kau ni memang bersemangat melihat kawan2 berjaya.

Nak belajar lagu tu. senang aje. Dengar lagu 3 kali ikut lirik dia dan nyanyi la.... dan jgn lupa record Hmm tak sabar nak dgr hang nyanyi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com