Thursday, January 24, 2008

Colmar Tropicale @ Bukit Tinggi Malaysia






Assalamualaikum Semua, sorry la kalau blog ni sepi dua tiga hari ni. Actually sekarang ni saya berada di Colmar Tropicale di Bukit Tinggi. Baru tau ade internet kat Hotel ni. Tapi slow la amat. Saya di sini menghadiri krusus 3 hari dari semalam rabu 23 Jan hingga la esok jumaat 25 Jan. Hmm bagus juga pergi outing sekali sekala tapi.. asyik makan aje.. nampaknya balik nanti kena la exercise semula.

Forum ini di anjurkan oleh syarikat kami berkerja agar kami boleh bertukar-tukar pengetahuan dan belajar dari kesilapan rakan yang lain agar kita tidak membuat kesilapan yang serupa dalam mengendalikan projek di masa hadapan.

Saya sempat juga ambil gambar, dan kalau rakan-rakan blogger nak lihat hmm tunggu.... bile balik rumah nanti. Meanwhile take care and bonjour...

Since I have written about Colmar Tropicale earlier this week, I thought I continue my write up a little bit about the place in case anyone is thinking of going there for a vacation.

It is roughly about 1 hr drive from Kuala Lumpur and you have to exit at the sign Berjaya Hills Resort Bukit Tinggi. It is a bit winding going up the hills till you reach the top where you would see the French village. For those who are going there the entrance is free but if you were to go there just for sight seeing you have to pay RM16 each. There are a few shops and cafes equipped with a mini gym and a swimming pool. There are 2 pairs of swan at the small pool as you enter the bridge. Among the other attractions there is a live dance show at 3pm and 9.30 pm.. hmm ade tarian gelek lagi hehe.

I managed to capture some of the picture while I was there to share it with you. Enjoy the view. To have more information about the place you can visit the Colmar website or other Colmar website.

2 comments:

kaki renang said...

permandangan yg cantik....
sejuk jer mata memandang view.. picture bangunan....ini..
tetapi bukan cantik gambar org yg kat dalamnya yekkk. ehhehehheh
tapi tgk nampak muda ar yg berbaju hitam tu...
berapa ek UmUr DiA.....?
pertenGaHan 30 An kot....
KaLaU BetUl APa la RaHSianya....
BolEH LaH SyEr SkAli yer...
ehhehehhehehh

Mohamad said...

Nak tau tentang usia??? Hmm biarla rahsia... Persahabatan tak mengenal usia. Yang penting anggapla saya ni sebaya supaya kita selesa dan boleh berkawan sampai bebila dan cite ape dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com