Friday, May 2, 2008

Tun Mahathir's Blog


The long awaited Blog that I have been waiting for. At last Tun has his own blog. I admire him, his creativity and visionary. Hope more Malaysia will be like him. Visit his Blog www.chedet.com

My Commets @Tun's Blog

Tahniah Tun kerana menceburi dunia Blogging. Suatu saat yang amat saya nantikan. Walaupun saya pernah beberapa kali bertemu Tun semasa mengedalikan Projek Menara kembar PETRONAS tetapi situasi dan keadaan ketika itu terlalu formal. Kadang-kala ingin menimba ilmu dari Tun bagaimana caranya untuk menjadi seorang pemimpin yang di segani Dunia. Tun bukan saja dapat memartabatkan maruah negara dengan meletakkan Malaysia di Peta Dunia. Saya tahu perjuangan kita masih belum selesai... Asas yang Tun hamparkan bagi kami menuju Wawasan 2020 masih segar di fikiran kami walaupun sekarang tahap pencapaian kearah tersebut agak kabur disebabkan oleh isu politik semasa. Adakan Melayu mudah lupa???

Harapkan Warga Malaysia mengenepikan perbalahan peribadi dan pandang ke arah matlamat negara agar kita Warga Malaysia lebih berjaya dan berdaya saing di peringkat Dunia.

Kami perlukan pemimpin seperti Tun untuk membimbing kami kearah matlamat itu.

Tahniah Tun kerana memberi ruang ini untuk kami.

Moga Allah memberi kesihatan, keimanan, ketajaman fikiran dan memanjangkan umur Tun agar dapat memberikan padangan-pandangan bernas di dalam kami menuju Wawasan 2020...


May Allah Bless You & Family always...

Ikhlas Mohamad @ KLCC

p/s saya ada link blog Tun di blog saya. Terima Kasih

4 comments:

jaiman9293 said...

Salam che Mat. Saya jumpa blog che Mat ni bila jenguk blog che Det. Tu yang panggil "che Mat" macam "che Det".

Saya tertarik tenguk your profile...gardening eh? Great...fyi, saya (n hubby) manufacture n sell baja organik...good for your plants hehe honestly, good for any plants n good for you too, for that matter.

Saya baca sidney sheldon juga. Hampir semua title saya ada.

Bila ada masa jenguklah blog saya yang belum setahun jagung tu...www.jaiman9293.blogspot.com

FINAL SOLUTION said...

hehe.. bro. saya pon dah letak link Tun M, bace jer news online trus cpt2 bukak blog tuh.. and then.. bace2 dan bace lagik.. pastuh terus send komen minta permission Tun M nak link kan blog die.. hehe



Biarlah ape pon org ckp kat Tun M, saye rase stakat nih je die sowang yg blh bg saya perangsang dan smgt utk berjaya tiap kali lepas dgr ucapan die - rindu nak dgr die ucap cam gitu lagik. Laaa nih kalo tgk pemimpin ckp ... makin celaru pulak

Anonymous said...

tun...
rndukan ucapan tun...
wpun sy bru umo 19, tp bg sy usia x menghalang sy utk memerhatikan pergolakan yg blaku dlm negara...
sy rs mcm serabut bl bc news, apa nk jd dgn Malaysia???

Mohamad said...

well i feel the same. Kita ni macam dah terbiar. Tak de sape yang kesah. That is one of the reason why I going to work abroad. For my children and my future.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com