Saturday, May 2, 2009

Trip to Abu Dhabi

As planned I finally arrived in Abu Dhabi at about 11.00 pm local time. Ithar and Noor were waiting at the arrival hall. I supposed to spend 2 nights at Zaman's house. I sms Zaman and he said, he and Fauzi is on their way to the airport. Meanwhile me , Ithar and Noor had a quick drink tat Starbuck.

When Zaman arrived, I said Good bye to Ithar and Noor and I went straight to rent a Toyota Camry about AED 260 per day. We went straight home and I was so tired and doze off.

We woke up early and had breakfast. Then Zaman drove me around Doha, I snap pictures on the way and we stop by at the public beach, passed by Emirates Hotel and finally went to Marina Mall where Ikea is. Hai memborong sakan maklum la kat Doha tak de Ikea. Lepas umah Che Kea had tea with Zaman sebelum kami ke Sheikh Zayed Mosque masa nak dekat magrib. The mosque is beautiful and still under construction especially on the surrounding. Mungkin macam Taj Mahal. So beautiful and so huge. According to Zaman, it has been recorded in the GB of record for having the largest carpet and lots more. I should google to see if it is true.

After magrib prayer at the mosque we went to Madinat Khalifa macam Pertama Komplex kalau kat Malaysia. Nak cari Jubah Amerati. Dah duduk NEgara arab ni kan beli la jubah. Se pasang seh dengan seluar baju dan kupiah.. Harap-harap appeareance luaran tu dapat la meresap ke dalam...

So lepas seharian berjalan balik malam terus kepenatan dan terus tidur. Keesokkan ari selepas bersenam breakfast... hmm siap makan jemput2 pisang best.. fasal dah lama tak makan. Rajin member2 kat Abu Dhabi ni masak. Lagi pun dia semua dah nak balik Malaysia dah bulan June nanti. So sempat la sembang2 dengan Nik fasal kerja dan life duduk di perantauan ni. Interesting juga dapat berkongsi pengalaman.

So selepas bersalaman dengan member2 saya pun beredar. Dengan bertemankan Ms GPS saya pun memulakan perjalanan saya ke Marina Mall; fasal tak puas berjalan hari sebelumnya. Dari sana saya ada temujanji dgn Anibal di Sheraton dan kami had lunch dekat Paradiso Restaurant di Sheration. Dari sana kami ke site PCPA dekat Corniche. Sempat bersembang fasal project. Memandangkan project tu high profile kami tak di benarkan mengambil gambar di situ. Setelah berpusing bandar Abu Dhabi, saya pun menghantar Anibal pulang ke hotelnya dan saya terus menuju ke Airport. Hai beruntung juga ada teman Ms GPS ni boleh kemana-mana tak sesat pun.
Sampai di airport, pulang kan kereta dan terus nak check in tapi katanya saya terlalu awal so kenala tunggu counter buka.

Oklah dah nak kena masuk dah ni.. Nanti picture saya post kemudian..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

World Time


All right reserved © 2007. All materials presented belong to Mohamadj at www.mohamadj.com. Any materials can be reproduced with permission without changing the original content and has to be credited. Other material not stated belong to Mohamadj belongs to its owner.

Copyright © 2009 www.mohamadj.com